Феншуй та енергія Ці

Феншуй та енергія Ці

Чи пов’язаний традиційний феншуй з енергією Ці? Можна сказати, що Ці – це абстрактне поняття, енергія Ці невидима, її не можна зважити або виміряти. Як практикуючий феншуй може “бачити” енергію та працювати з нею, аналізуючи квартиру, будинок, офіс, логотип? На ці запитання відповідає єдиний зараз у світі Майстер феншуй Школи форм Шентан Су.

Ці (або Ци) – це основна концепція у дизайні феншуй. Феншуй застосовує класичну китайську метафізичну концепцію, яка розглядає все довкола як таке, що складається з Ці. Всі фізичні об’єкти, весь навколишній простір є тілами Ці.
Різні форми всіх речей у Всесвіті проявляють різні патерни енергії Ці. Тому, з точки зору феншуй, будь-який проект, такий як місто, будівля чи об’єкт, є не просто фізичним тілом, а тілом Ці.

Видима невидима енергія

Хоча Ці (Ци) невидима, її можна виявити через фізичний, матеральний прояв.

Всі речі у Всесвіті складаються з трьох компонентів:

  • Матерія
  • Енергія Ці
  • Інформація

Енергію людини можна виявити завдяки формам фізичного тіла та його рухам. Емоції людини – інформаційну складову – також можна визначити, наприклад, за виразом обличчя. Матерія-Ці-інформація взаємопов’язані і не можуть бути відокремлені одна від одної.

Подібним чином практик феншуй сприймає енергію Ці через форми фізичних об’єктів, незалежно від масштабу. Це може бути ландшафт, будинок, маленька кімната. Проектуючи цілісні форми, ми створюємо цілісну енергію Ци.

Знайти ділянку з хорошою енергією

Впродовж довгої історії Китаю було розроблено та накопичено значні знання про енергію Ці та пошук сприятливих місць. Китайські метафізики та майстри феншуй описують, як різні форми землі, ландшафт проявляють різну енергію Ци, і як ці прояви закономірно впливають на людей, які там живуть.

Практик феншуй, що втілює в собі багаті метафізичні знання, традиційно подорожував пішки, витрачаючи дні, тижні і навіть місяці на спостереження, пошуки і вивчення ландшафту. Це була довга і часто важка мандрівка землями, горами, пагорбами, долинами та водоймами.

Знайшовши ідеальну ділянку землі, практик феншуй підтверджував якість ділянки, перевіряючи ґрунт, пробуючи воду, спостерігаючи за вітрами, а також за наявністю рослинності та тварин.

У наші часи закони Природи не змінилися, принципи традиційного феншуй діють і зараз. Отже, рекомендуємо вам досліджувати землю, будь-який простір, і вчитися “бачити” енергію Ці, що проявляється через зовнішні, матеріальні речі.

Автор: Шентан Су

Подпишитесь на нашу рассылку:



Понравилась статья? Подпишись на нашу рассылку![wysija_form id="4"]

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + seventeen =

New user? | Forgot your password?